Ο Δρ Γεώργιος Λαμπίρης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και επικεφαλής του τμήματος Κερατοειδή & Διαθλαστικής Χειρουργικής. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της Ιατρικής (ΜD)  στο Πανεπιστήμιο Semmelweis, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, και τη χειρουργική του μετεκπαίδευση (fellowship) από το Πανεπιστήμιο του Saarland. Ως ειδικός οφθαλμίατρος ασκεί συνεχές χειρουργικό έργο από το 2003 με πάνω από 5000 ενδοβόλβιες επεμβάσεις. Το 2010 πήρε το 1ο βραβείο διεθνώς για την εργασία του στην isotretinoin, ενώ το 2014 η χειρουργική τεχνική για την πρεσβυωπία που ανέπτυξε χαρακτηρίστηκε ως πρωτοποριακή από το επιστημονικό περιοδικό Ocular Surgery των ΗΠΑ.

To 2018 εκλέχθηκε από τον Τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής. Ο Δρ Λαμπίρης είναι επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος πρεσβυωπίας



Ο Δρ Ιωάννης Πρατικάκης είναι μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα τον Ιανουάριο του 1999 στην επεξεργασία και ανάλυση ψηφιακής τριδιάστατης ιατρικής εικόνας στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Vrije Universiteit Brussel) στο Βέλγιο. Μέχρι το 2000, εργάσθηκε στον ερευνητικό οργανισμό IRISA στη Ρεν της Γαλλίας, ως μεταδιδακτορικός υπότροφος του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνας στην Πληροφορική και στον Αυτοματισμό (INRIA). Από το 2003 μέχρι και το 2010, εργαζόταν ως συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επεξεργασία και ανάλυση εικόνας, βίντεο και 3Δ γραφικών, στην όραση υπολογιστή καθώς και στην αναγνώριση προτύπων με εφαρμογές στην υγεία, τον πολιτισμό και τη βιομηχανία. Σε αυτές τις ερευνητικές περιοχές έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια για τις οποίες έχουν γίνει 6428 ετερο-αναφορές με h-index: 43(Πηγή: Google Scholar). Εχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. 

Εχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) για την περίοδο 2010 – 2014, είναι senior μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ), είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Eurographics. Από το 2008, είναι μέλος της ομάδας εργασίας ΕΛΟΤ/ΤΕ48/ΟΕ1 που αφορά στην εκπόνηση Ελληνικών προτύπων για την “Ορολογία Πληροφορικής”.

Kατά την ερευνητική του σταδιοδρομία, συμμετείχε στις αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες της μονάδας ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (Vrije Universiteit Brussel) καθώς και της χειρουργικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ρεν Γαλλίας (Centre hospitalier universitaire de Rennes) με στόχο την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών στην κλινική πράξη.



Η Δρ. Μαρία Γκίκα, MD, MA, PhD είναι επικουρική ιατρός στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Έβρου. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη διδακτορική της διατριβή (PhD) στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στη διοίκηση μονάδων υγείας. Ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογική κλινική του 424 Γ.Σ.Ν.Ε. στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε επί 5ετίας στις παθήσεις του βυθού του οφθαλμού και τις ενδοφθάλμιες φλεγμονές στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου και σε άλλες Πανεπιστημιακές Οφθαλμολογικές Κλινικές της Αγγλίας. Έχει συγγράψει και συμμετάσχει στη συγγραφή σημαντικού αριθμού δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η Δρ Γκίκα είναι υπεύθυνη του διαγνωστικού ελέγχου βυθού των ασθενών με πρεβυωπία



H Δρ Χάρις Σιδερούδη είναι επιστημονικός συνεργάτης και υπότροφος της Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, υπεύθυνη για τις εφαρμογές διαθλαστικής χειρουργικής, ειδικών φακών επαφής και θέματα τεχνολογίας και έρευνας. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜSc) στην επιστήμη των υλικών. Είναι κάτοχος Ph.D. του τμήματος Χημικών Μηχανικών σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Δρ Σιδερούδη είναι υπεύθυνη του διαθλαστικού ελέγχου των πρεβυωπικών ασθενών.



Ο Δρ Μιχάλης Φαναριώτης είναι επιμελητής ακτινολογίας στο γενικό νοσοκομείο Telemark, Νορβηγία. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του (MD) στο Πανεπιστήμιο Semmelweis και το διδακτορικό του (PhD) από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο νοσοκομείο Telemark, πέρα από το ιατρικό έργο, είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος για τα πρωτόκολλα του αξονικού - μαγνήτη καθώς και υπεύθυνος για το πρόγραμμα και την εκπαίδευση ειδικευομένων στο ακτονολογικό τμήμα. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η πληροφορική, η ιατρική απεικόνιση και οι εφαρμογές τεχνιτής νοημοσύνης στην ιατρική. Ο Δρ Φαναριώτης είναι υπεύθυνος των εφαρμογών προσομοίωσης της οπτικής ικανότητας των πρεσβυωπικών ασθενών. 




Ο Δρ Σέργιος Ταλιαντζής είναι επιστημονικός συνεργάτης του Δημοκριιτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του (MD) στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο με άριστα, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Οφθαλμολογία (MSc) από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι κάτοχος του European Board of Ophthalmology και έχει άδεια εκτέλεσης υπερήχων στην Οφθαλμολογία. Έχει πολυάριθμες εργασίες σε διάφορα συνέδρια, δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και είναι κριτής σε διεθνή οφθαλμολογικά περιοδικά. Ο Δρ Ταλιαντζής είναι υπεύθυνος του οφθαλμολογικού ελέγχου των πρεσβυωπικών ασθενών.



Ο Δρ Λάμπρος Θ. Δούλος είναι διδάκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή ΗΜΜΥ, 2010). Κατέχει πτυχίο Φυσικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1999) και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Φυσικής Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2002). Είναι Ερευνητής-Φυσικός και εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα, μετρήσεις, μελέτες και έργα φωτισμού στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας. Είναι Καθηγητής ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Σχεδιασμός Φωτισμού». Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε 38 ερευνητικά προγράμματα από όπου έχουν προκύψει περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή, εθνικά συνέδρια και εθνικό τύπο. Έχει συνεργασίες με εταιρίες φωτισμού και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα έργα και μελέτες φωτισμού καθώς και έργα και μελέτες εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα τεχνητού φωτισμού. Έχει συγγράψει 2 βιβλία για το σχεδιασμό φωτισμού, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες με θέματα φωτισμού και είναι μέλος της ASHRAE και της Διεθνής Επιτροπής Φωτισμού CIE σε 3 τεχνικές επιτροπές.





Η κ. Παναγιώτα Ντόντη είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αλεξανδρούπολη, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Οφθαλμολογία και έχει συμμετάσχει στη δημοσίευση πολλών ιατρικών άρθρων. Το ιδιαίτερο πεδίο της διδακτορικής της έρευνας είναι η επίπτωση της προσωπικότητας και των κοινωνικών ρόλων στην ικανοποίηση των ασθενών μετά από χειρουργική αποκατάσταση της πρεβυωπίας.




H κ. Ειρήνη-Κανέλα Παναγιωτοπούλου είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αλεξανδρούπολη και έχει παρουσιάσει εργασίες σε πλήθος συνεδρίων και ημερίδων. Το ιδιαίτερο πεδίο της διδακτορικής της έρευνας είναι η επίπτωση της έντασης και της θερμοκρασίας του φωτισμού στην οπτική ικανότητα ατόμων μετά από χειρουργική διόρθωση της πρεσβυωπίας.